Η ετήσια νηστεία της Καθαράς Δευτέρας, που με προσμονή αναμένουν οι λάτρεις των γεύσεων της θάλασσας, έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά το οινικό της ταίρι! Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να προσέξουμε, είναι τα κρασιά να έχουν ανεβασμένες οξύτητες ώστε να ισορροπήσουν τη λιπαρότητα των (συνήθως) τηγανητών πιάτων, και βεβαίως να είναι ξηρά, αφού σχεδόν όλα τα εδέσματα δε διαθέτουν γλύκα. Αποφύγετε κρασιά με τανίνες και αυτά που διαθέτουν πολύ σώμα, ενώ το βαρέλι αν και δεν αποκλείεται, δεν είναι επιθυμητό σε υψηλά επίπεδα. Έχοντας αυτά υπ’ όψιν, τα Cellier μας προτείνουν σήμερα έξι μοναδικές λευκές ετικέτες:
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου