Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

11 λόγοι που δεν θέλω τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο άνθρωπος που ψήφισε μνημόνιο, που διόρισε τα 'δικά μας' παιδιά, που άφησε την Αθήνα να καεί - τώρα παρουσιάζεται ως ενωτικός ήρωας

Κανένας δεν ξύπνησε σήμερα το πρωί λέγοντας "Τι ωραία που θα ήταν αν η (για πρώτη φορά) Αριστερή μας κυβέρνηση επέλεγε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο!" - εκτός ίσως απ' τον ίδιο τον Προκόπη Παυλόπουλο.   Εγώ στήριζα μια αριστερή υποψηφιότητα (και συγκεκριμένα την Καρυστιάνη όπως έγραψα χτες). Παρ' όλα αυτά είναι γνωστό ότι τις τελευταίες δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ επέλεγε κάποιον σεβάσμιο Νεοδημοκράτη Πρόεδρο και το αντίθετο, ως κίνηση "ρουά ματ" προς τον αντίπαλο και ως ένδειξη πολιτικού πολιτισμού.   Είναι όχι απλά δεύτερος, αλλά κάνει τον Αβραμόπουλο πια να μοιάζει ως καταπληκτική επιλογή. Ο δε Σταύρος Δήμας μοιάζει με Ελευθέριος Βενιζέλος μπροστά του.
Σταχυολόγησα μερικούς λόγους που η επιλογή Παυλόπουλου δεν σκόρπισε ρίγη χαράς και ενθουσιασμού στον κόσμο, ή έστω σε μένα.    1. Ήταν το Νο2 στην κυβέρνηση Καραμανλή, μια κυβέρνηση που έφερε στο χείλος της καταστροφής τη χώρα, με την απραξία της και την οικονομική της πολιτική. Ο ίδιος ο Καραμανλής μας έδωσε μια απαλή σπρωξιά στον γκρεμό (άφησε τους επόμενους να δώσουν την τελειωτική κλωτσιά) κι εξαφανίστηκε. Ο Προκόπης Παυλόπουλος για κάποιο λόγο θεωρεί ότι έχει κι άλλα να προσφέρει, έστω και ως γλάστρα.
http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/55433#comment

Δεν υπάρχουν σχόλια: