Επτά πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία που βρίσκονται στο πασίγνωστο αυτό όσπριο, το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των διατροφικών μας επιλογών για γερό οργανισμό. Οι φακές, το φτηνό και ευρέως διαδεδομένο όσπριο που συμπεριλαμβάνεται σε κάθε σχεδόν εβδομαδιαίο διατροφικό πρόγραμμα, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πηγές θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Πέρα από την υψηλή της περιεκτικότητα σε σίδηρο, μια από τις πλέον περιώνυμες ιδιότητες της φακής, το τρόφιμο με τη χαμηλή θερμιδική αξία (μόλις 230 θερμίδες ανά μερίδα) απαριθμεί έξι ακόμη σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για την καλή υγεία των οστών, τη χοληστερόλη αλλά και την μακροζωία. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία;https://ygeiamou.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae/144245/to-pasignosto-ke-fthino-osprio-pou-thorakizi-ta-osta-ke-richni-ti-cholisteroli/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου