Στην ελληνική καντίνα «Uncle Gussy's», στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό - ακόμα και με ...δόντια - σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι! Οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας που προσφέρει μεσογειακές γεύσεις στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη, «μαθαίνουν» σε ντοπιους και τουρίστες τι σημαίνει ελληνική κουζίνα. Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ' αυτόν.https://www.kathimerini.gr/1061368/gallery/epikairothta/kosmos/oi-ellhnikes-kantines-kanoyn-8raysh-sth-nea-yorkh
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου