Γεύση παλιά, νοσταλγική, γλυκιά και μια ιδέα πικραμυγδαλένια, αποκαλύπτεται μέσα από ένα σκληρό κέλυφος. Τα αμύγδαλα του Βόλου δεν θα μπορούσαν να είναι ΠΟΠ; Τα ωραία τα αμύγδαλα του Βόλου τα παράγουν περί τους 300 αμυγδαλοκαλλιεργητές που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. «Είναι τόσο νόστιμα, γιατί τα χώματα εδώ είναι πλούσια σε κάλιο», εξηγεί ο κύριος Γιώργος Μωραΐτης, ένας από τους πιο δραστήριους αμυγδαλοκαλλιεργητές των Καναλίων, του χωριού με τη μεγαλύτερη αμυγδαλοπαραγωγή στον Βόλο. Ο ίδιος, καλλιεργητής από πάντα, έχει τα δέντρα του σε 120 στρέμματα σε πεδινά χωράφια στις παρυφές της λίμνης Κάρλας. «Με την ανασύσταση της λίμνης (αποξηράνθηκε το 1962, αρδεύθηκε και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018) το οικοσύστημα ισορρόπησε και το μικροκλίμα διαμορφώθηκε με πολύ ευνοϊκό τρόπο για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς.https://www.kathimerini.gr/1060293/article/gastronomos/agora/o-amygdalas-apo-ta-kanalia
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου