Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Iστορικής σημασίας δίκη πολιτικού για ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις Στο εδώλιο ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

«δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους». 
Στις 19 Ιανουαρίου θα δικαστεί ο πρώην πρωθυπουργός - Αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη και εξαπάτηση ζητά πρώην στρατιωτικός για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009. Ο κ. Παπανδρέου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καλείται να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τις πολυσυζητημένες προεκλογικές εξαγγελίες και οικονομικές υποσχέσεις του 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν». Εξαγγελίες και υποσχέσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές. Παράλληλα, η αγωγή αποζημίωσης του πρώην πλωτάρχη στηρίζεται και στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού. Στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη. Ο κ. Παπανδρέου δικάζεται χωρίς να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις χειμαρρώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  Από το βήμα της 74ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: