Αν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά,
μπορεί να ζήσετε περισσότερο. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει
την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της
θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Οι ερευνητές του Κολλεγίου
Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπένζαμιν
Λίτενμπεργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, ανέλυσαν
διατροφολογικά στοιχεία για πάνω από 16.000 άτομα για μια περίοδο έως 23 ετών. Η
μελέτη συσχέτισε τον αριθμό θανάτων και το είδος των θανάτων, με το είδος της
διατροφής. Διαπιστώθηκε ότι οι λάτρεις της καυτερής κόκκινης πιπεριάς τείνουν
να ζουν παραπάνω. Βρέθηκε ότι ο μέσος φανατικός καταναλωτής των καυτερών
πιπεριών είναι νεότερος, άνδρας, λευκός, που καπνίζει, πίνει αλκοόλ, έχει
χαμηλότερη χοληστερίνη, χαμηλότερο εισόδημα και χαμηλότερη μόρφωση, σε σχέση με
όσους δεν τρώνε καυτερές πιπεριές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου