Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Έτσι θα παραγγέλνουμε στους σερβιτόρους από Δευτέρα – Νέοι κανονισμοί

Εκτός ότι θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα καθόμαστε στις καφετέριες και τα εστιατόρια, διαφορετικός θα είναι και ο τρόπος που θα κάνουμε τις παραγγελίες μας. Ο Κωνσταντίνος Ντελέζος, υγιεινολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας, αναφέρει νέους κανόνες και μέτρα προφύλαξης αλλά και πώς η τεχνολογία θα σταθεί στο πλευρό της εστίασης. Τι πρέπει να ξέρουν οι σερβιτόροι. Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ιδιαίτερα σημαντικό είναι να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών αλλά και να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η επαφή των πελατών με το προσωπικό. Οι σερβιτόροι υποχρεούνται να φορούν μάσκα ενώ προαιρετικά είναι τα γάντια. «Δουλεύουμε πάνω σε τρόπους για το πώς θα μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης. Από εκεί και πέρα σερβίρουμε «τα καθαρά» με γάντι, μαζεύουμε τα “βρώμικα τραπέζια” χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης». Ξεκαθάρισε πως «απαγορεύεται δια ροπάλου» να σαπουνίζουμε φρούτα και λαχανικά. Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα, είναι η σωστή επιλογή, όπως επισημαίνει.https://www.in.gr/2020/05/22/greece/etsi-tha-paraggelnoume-stous-servitorous-apo-deytera-neoi-kanonismoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: