Μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά σχεδόν 30%,
καρκίνου κατά 15% και πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 22%, μεταξύ
άλλων. Μία χούφτα ξηροί καρποί σε καθημερινή βάση (περίπου 20 γραμμάρια)
προστατεύουν τον οργανισμό από σοβαρές παθήσεις καθώς μειώνουν τον κίνδυνο για
καρδιοπάθεια, καρκίνο και διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα
Βρετανών και Νορβηγών. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα
"Telegraph", oι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του
νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον
επιδημιολόγο Ντάγκφιν Άουνε, αξιολόγησαν τα αποτελέσματα 29 μελετών που
αφορούσαν συνολικά 819.000 ανθρώπους βάζοντας στο μικροσκόπιο τη σχέση ξηρών
καρπών και ασθενειών.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου