Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024

Η επιστήμη πίσω από το τέλειο κουλούρι Θεσσαλονίκης

Το ψήσιμο είναι το τελευταίο αλλά καθοριστικό βήμα για την επιτυχία του κουλουριού μας. Τα κουλούρια ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά. Η υψηλή θερμοκρασία βοηθά στο να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα εξωτερικά, ενώ το εσωτερικό παραμένει αφράτο. Το πετιμέζι ή το μέλι στην επικάλυψη, ενισχύει το χρυσαφένιο χρώμα και την ελαφρώς γλυκιά γεύση, καθιστώντας τη γεύση τους μοναδική.https://cantina.protothema.gr/food-science/i-epistimi-piso-apo-to-teleio-koulouri-thessalonikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: