Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024
Θεσσαλονίκη: Αναζητώντας τα καλύτερα κουλούρια
Στον φούρνο Αρχονταρίκι (Λασσάνη 6, τηλ. 2311111198) αν πάτε νωρίς το πρωί θα το δείτε την ώρα που το ξεφουρνίζουν. Το φτιάχνουν με τον παραδοσιακό τρόπο, είναι ελαφρώς γλυκό και πολύ τραγανό. Το φτιάχνουν και σε άλλες παραλλαγές αλλά και γεμιστό με τυρί και γαλοπούλα, όμως όλοι πάνε για το παραδοσιακό. Στον γραφικό φούρνο Μπακόλα (Χρυσοστόμου Σμύρνης 20, τηλ. 2310223797), όπου σχηματίζονται ουρές, θα βρείτε μια πιο αλμυρή αλλά ευχάριστη και αφράτη εκδοχή του. Κανείς δεν φεύγει μόνο με ένα στο χέρι. Στο ΑριστοΤέλειον (Καστριτσίου 1, τηλ. 2311242023) υπάρχει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές και μάλιστα το προσφέρουν και γεμιστό είτε αλμυρό, είτε γλυκό. Στον Κόκκινο Φούρνο λίγο πιο πάνω από την Ροτόντα (Αποστόλου Παύλου 1, τηλ. 2310206337) είναι πιο αέρινο, φουσκωτό αλλά τραγανό και με μπόλικο σουσάμι.https://cantina.protothema.gr/exodos/sto-kynigi-gia-kalo-koulouri-thessalonikis/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου