Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023
Καφέ “Λέντζος” στο Παγκράτι: Ο δημιουργός αφηγείται την ιστορία και τη συνταγή του πιο διάσημου ελληνικού καφέ
Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το κλείσιμο του “Παρθενώνα του Παγκρατίου”, όπως τον χαρακτήριζαν κάποτε τα lifestyle περιοδικά των ‘90ς. Κάποτε, όταν έρχονταν φίλοι από το εξωτερικό, τους ξεναγούσαμε στην Ακρόπολη, την Πλάκα, το Μοναστηράκι και τους μυούσαμε σε αυτή τη μορφή καφέ που ήταν άγνωστη στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τον κόσμο: τον φραπέ. Και δεν υπήρχε καλύτερος φραπές απ’ αυτόν του Λέντζου. Ο Βασίλης Καλλίδης όταν τον δοκίμασε είχε πει ότι ήταν σαν να πίνει τιραμισού σε υγρή μορφή. Ο φραπές είναι μια καθαρά ελληνική πατέντα που δημιουργήθηκε στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης του 1957 από τον υπάλληλο της Nestle, Δημήτρη Βακόνδιο. Αυτός όμως που απογείωσε τον φραπέ και τον έκανε αναπόσπαστο κομμάτι της αθηναϊκής ποπ κουλτούρας ήταν ο Λέντζος.https://www.newmoney.gr/fine-living/%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%ad-%ce%bb%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%82-
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου