Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Κρασιά από την Επανομή στα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου και του Μανχάταν

Τη λίστα κρασιών σε 32 από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, αλλά και σε ακόμη περισσότερα δημοφιλή ρεστοράν του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη έχουν "ξεκλειδώσει" οι οίνοι του Κτήματος Γεροβασιλείου, που παράγονται στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Η Μαλαγουζιά, η ξεχασμένη ελληνική ποικιλία, που ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου αναβίωσε το 1976-1977 στο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, κερδίζει διαρκώς έδαφος, έχοντας πλέον εξασφαλίσει μια θέση στο διεθνές οινικό “πάνθεον”, μαζί με το γνωστό και εκτός συνόρων Ασύρτικο της Σαντορίνης. Ενδεικτικό είναι ότι η Μαλαγουζιά κέρδισε πρόσφατα την 49η θέση μεταξύ 16.000 ποικιλιών διεθνώς, στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού “Wine Spectator”, ενώ το “Wine Spirit”, που επίσης εκδίδεται στις ΗΠΑ, την κατέταξε μεταξύ των 100 καλύτερων κρασιών του κόσμου. «Για πρώτη φορά, μια ελληνική ποικιλία εκτός από το Ασύρτικο μπήκε στο διεθνές πάνθεον των κρασιών» σχολίασε ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου, με την ευκαιρία εκδήλωσης που διοργάνωσε χτες στο φερώνυμο κτήμα ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), για την παρουσίαση της πορείας των ελληνικών εξαγωγών και σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο μελέτης του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: