Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Λευκό ή κόκκινο κρασί; Τι προσφέρει το καθένα στην υγεία σας

Οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού έχουν τις προτιμήσεις τους στο κόκκινο και το λευκό κρασί και αυτές ως επί το πλείστον βασίζονται στην γεύση. Ωστόσο, αν θέλετε να επιλέξετε βάσει της καλύτερης επιλογής για την υγεία σας, θα πρέπει να λάβετε τις θρεπτικές αξίες του κάθε είδους υπόψη. Το κύριο συστατικό στο λευκό κρασί είναι τα λευκά σταφύλια, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί σπόροι και φλούδα. Τα περισσότερα λευκά κρασιά έχουν μια ελαφριά και φρουτώδη γεύση, αλλά υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες που έχουν μια πιο πλούσια γεύση. Από την άλλη πλευρά, τα κόκκινα κρασιά γίνονται με σκούρο κόκκινο και μαύρο σταφύλι. Η κύρια διαφορά μεταξύ κόκκινων και λευκών κρασιών είναι ότι τα κόκκινα κρασιά παράγονται με ολόκληρα σταφύλια, συμπεριλαμβανομένης της φλούδας. Οι φλούδες προσθέτει χρώμα και γεύση στο κόκκινο κρασί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα κρασιά έχουν μια πιο πλούσια γεύση. Τα κόκκινα κρασιά είναι ο προτιμώμενος τύπος στις μεγάλες οινοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: