Οι άνδρες που πίνουν αρκετούς καφέδες ιταλικού στιλ, δηλαδή
εσπρέσο και καπουτσίνο, κινδυνεύουν λιγότερο να πάθουν καρκίνο του προστάτη. Οι
άνδρες που πίνουν αρκετούς καφέδες ιταλικού στιλ, δηλαδή εσπρέσο και
καπουτσίνο, κινδυνεύουν λιγότερο να πάθουν καρκίνο του προστάτη. Αυτό δείχνει
νέα ιταλική έρευνα, με επικεφαλής Έλληνα επιστήμονα. Οι ερευνητές του
Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed και του Εθνικού Ιταλικού
Ινστιτούτου Υγείας, με επικεφαλής τον διαιτολόγο-διατροφολόγο και επιδημιολόγο
Γιώργο Πούνη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα
καρκίνου "International Journal of Cancer", ανέλυσαν στοιχεία για
περίπου 7.000 άτομα σε βάθος τετραετίας, συσχετίζοντας τις συνήθειες τους στην
κατανάλωση καφέ, με τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη που καταγράφηκαν σε
αυτό το χρονικό διάστημα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου