Είναι το πιο δημοφιλές λαχανικό, το λατρεύουν μικροί και
μεγάλοι και αποτελεί το συνοδευτικό σχεδόν κάθε ελληνικού γεύματος, ειδικά το
καλοκαίρι. Είναι δημοφιλές για την υψηλή περιεκτικότητά του σε λυκοπένιο, μια
ουσία που θωρακίζει το ανοσοποιητικό και επιτρέπει στο σώμα να αναπτύξει
αντιοξειδωτική δραστηριότητα εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Πρόκειται
για την ντομάτα, η οποία σύμφωνα με νεώτερα ερευνητικά δεδομένα, είναι
ιδιαίτερα χρήσιμη για τη ρύθμιση της χοληστερίνης. Οι επιστήμονες πιστεύουν
ότι, οι μαγειρεμένες ντομάτες μπορούν να προσφέρουν τα ίδια οφέλη με τις
στατίνες που δίδονται στους ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη ή υπέρταση. Μόλις μια
μικρή ποσότητα από πάστα ντομάτας ή λίγος χυμός κάθε μέρα, θα μπορούσε να είναι
αρκετή για να βοηθήσει πολλούς ασθενείς. Το μυστικό βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα
της ένωσης λυκοπένιου, η οποία δίνει στις ώριμες ντομάτες το έντονο ζωηρό
κόκκινο χρώμα τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου