Σάββατο 19 Ιουλίου 2025
Το φαγητό που μειώνει τη χοληστερίνη.
Σε μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ιλινόις, συμμετέχοντες με προδιάθεση για διαβήτη χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες για διάστημα 12 εβδομάδων. Η μία ομάδα κατανάλωνε καθημερινά ρεβίθια, η δεύτερη μαύρα φασόλια και η τρίτη λευκό ρύζι. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι έτρωγαν ρεβίθια εμφάνισαν σημαντική μείωση στη συνολική χοληστερόλη, από 200 mg/dL σε 186 mg/dL. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μαύρα φασόλια παρουσίασαν μείωση σε δείκτες φλεγμονής.https://parallaximag.gr/ygeia/to-fagito-poy-meionei-ti-cholisterini
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου