Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

10 κορυφαία ελληνικά γλυκά κρασιά παγκόσμιας κλάσης

Εντάξει, τα σπουδαία γλυκά κρασιά είναι αρκετά ακριβά, αλλά αν κανείς σκεφτεί το πόσο δαπανηρός είναι συνήθως ο τρόπος παραγωγής τους θα καταλάβει ότι μάλλον πρέπει να χαρακτηριστούν ως ευκαιρία. Γιατί αν ένα ερυθρό κρασί, που παράγεται από ένα αμπέλι με 700 κιλά/στρέμμα και παλαιώνει για μερικούς μήνες σε βαρέλι, αξιώνει 50€ και 100€, τότε ένα προϊόν από σταφύλια που λιάζονται για 10 μέρες χάνοντας σχεδόν όλο το νερό τους, που πατιέται και ζυμώνει με πολύ κόπο και που ωριμάζει ακόμα και για δεκαετίες δίνοντας μόλις 30 λίτρα/ στρέμμα γιατί με τα ίδια χρήματα θεωρείται ακριβό; Ας φέρουμε συνεπώς ένα από τα παρακάτω 10 ελιξίρια στο ποτήρι μας –σε μια τουλίπα του λευκού, όχι σε ένα ποτήρι για απόσταγμα ή εκεί που σερβίρει η γιαγιά μας το λικεράκι!- και ας απολαύσουμε ένα Ελληνικό κρασί παγκόσμιας κλάσης. Αφήστε που κάποια από αυτά μπορούν να διατηρηθούν ακόμα και για μήνες στο ψυγείο προσφέροντας …πολλαπλούς οργασμούς!https://www.newmoney.gr/fine-living/10-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%85%cf%86%ce%b1%ce%af%ce%b1

Δεν υπάρχουν σχόλια: