Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κρασιά μεγάλου υψομέτρου

Ρομπόλα 2019. Οινοποιείο Gentilini, Κεφαλονιά. To οινοποιείο Gentilini είναι γνωστό για τα εξαιρετικά κρασιά που βγάζει και ιδιαίτερα από την ποικιλία Ρομπόλα. Τα σταφύλια αυτά παράγονται σε υψόμετρο 650 έως 850 μ. στα βουνά της Κεφαλονιάς. Μέτριας χρωματικής έντασης, με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκόσαρκων φρούτων και έντονα ορυκτό χαρακτήρα, με υψηλή οξύτητα και μέτριο προς γεμάτο σώμα, συνδυάζεται άριστα με όστρακα, όπως γυαλιστερές και κυδώνια.Elixir 2018, Gewürztraminer Κτήμα Σεμέλη, Πελοπόννησος. Το νέο κρασί του Κτήματος Σεμέλη παράγεται από τη γερμανική ποικιλία Gewürztraminer, σε έναν αμπελώνα στο Ζευγολατιό Μαντινείας, στα 650 μ. υψόμετρο. Μέτριας χρωματικής έντασης, με έντονα αρώματα τροπικών, λευκόσαρκων φρούτων και εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι σχεδόν ξηρό, με τονισμένη οξύτητα, το σώμα και η επίγευση είναι μέτρια. Συνδυάζεται ιδανικά με ινδική κουζίνα, με γλυκόξινες σάλτσες ή sushi.https://www.kathimerini.gr/1067378/article/gastronomos/gastronomia/krasia-megaloy-yyometroy

Δεν υπάρχουν σχόλια: