Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα 4-0: ΕΠΟΣ! (vid)

Μόνο η Λίβερπουλ γύρισε έτσι έναν τελικό, μόνο η Λίβερπουλ έναν ημιτελικό στο Champions League. Στο πιο μυθικό βράδυ του «Ανφιλντ», οι Reds διέλυσαν 4-0 την Μπάρτσα και ξαναέγραψαν ιστορία. Ελειπε ο Σαλάχ, έλειπε ο Φιρμίνο, αλλά δεν είχε σημασία. Εκεί μέσα η Λίβερπουλ ποτέ δεν... βαδίζει μόνη. Η πινακίδα στο τούνελ με το «This is Anfield», ο ύμνος του «You never walk alone». Ολα ήταν μαζί με τα παιδιά του Γιούργκεν Κλοπ στο πιο τρελό βράδυ της ζωής τους. Ποιος να περίμενε ότι θα το έκανε; Οτι θα μπορούσε με τόσες απουσίες να γυρίσει το 3-0 που της είχε κάνει η Μπαρτσελόνα του Μέσι; Κι όμως συνέβη. Οπως έγινε εκείνο το βράδυ στην Πόλη. Οπως έγινε αυτό στο Λιμάνι. Η Λίβερπουλ διέλυσε τους Μπλαουγκράνα με 4-0, έστειλε ξανά στον ψυχίατρο φίλους και εχθρούς και ξαναέγραψε την ιστορία του παιχνιδιού. Ο Ζόρντι Αλμπα με την εκπληκτική χρονιά, ξεκίνησε με αβίαστο λάθος που οδήγησε στο 1-0 και δεν σταμάτησε να δίνει λάθος πάσες μέχρι το φινάλε. Στο 6' έστρωσε σε αντίπαλο, ο Χέντερσον έκανε το πλασέ, απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν και στην επαναφορά μόνος του ο Οριγκί έβαλε το πρώτο της καριέρας του στον θεσμό. Εκείνος θα το τελείωνε και στο 79' όταν η άμυνα της Μπάρτσα και ο πορτιέρο της κοιμήθηκαν σαν σχολιαρόπαιδα στην έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Αρνολντ, με τον Βέλγο επιθετικό να γίνεται ο απίθανος ήρωας μία επικής βραδιάς που δεν είχε ονειρευτεί καν το KOP.
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον (46' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90' Στάριτζ), Μανέ, Οριγκί (84' Γκόμες)
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (75' Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (81' Μάλκομ), Κουτίνιο (59' Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: