Όταν ψωνίζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας σίγουρα
αποφεύγουμε όσα είναι «χτυπημένα» ή φαίνεται να έχουν αρχίσει να χαλάνε. Τι
κάνουμε όμως εάν τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουμε ήδη στο ψυγείο μας
παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια αλλοίωσης; Είναι ασφαλές να τα καταναλώσουμε ή
πρέπει να τα πετάξουμε; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο «στιγματισμός» των
προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται στα αισθητικά πρότυπα της τελειότητας πρέπει
να εξαλειφθεί. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2010 απορρίφθηκαν στις ΗΠΑ
φρούτα και λαχανικά αξίας 30 δισ. δολαρίων λόγω εκτιμώμενης φθοράς. Ωστόσο, οι
μικροοργανισμοί που προκαλούν εξωτερική φθορά στα φρέσκα προϊόντα συνήθως δεν
είναι βλαβεροί για τον άνθρωπο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου