Στη Γαλλία, η παραγωγή κρασιού αντιμετωπίζει έναν εχθρό: τη κλιματική αλλαγή. Το εύφορο έδαφος της χώρας φαίνεται πως απειλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας τα τελευταία χρόνια, ενώ οι οινοπαραγωγοί μάχονται με πείσμα να σώσουν μία πολιτισμική κληρονομιά 2000 ετών. Ο Αλέν Βοτιέ είναι ο κληρονόμος μιας οικογενειακής οινοποιητικής επιχείρησης στο Μπορντό, του «Σατό Οζόν», που ανθεί τα τελευταία 200 χρόνια και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γαλλία - 273ος στη λίστα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel έκανε «σχεδόν τα πάντα για να αποφύγει το θέμα»: στην έπαυλή του, με φόντο χρυσοποίκιλτες ταπισερί, νοστάλγησε το κρασί «Σεβάλ Μπλαν» του 1947 που κάποτε δοκίμασε, μίλησε εν παρόδω για τους αστακούς και τις πρώτες μέρες της τηλεόρασης, παραπονέθηκε για τα τσουχτερά διόδια των γαλλικών αυτοκινητόδρομων«τόσο ακριβά, που συμφέρει να ταξιδεύεις με αεροπλάνο».
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=646440
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου