Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Απόφαση κοινής συνεδρίασης Πρυτανικού Συμβουλίου και Επιτροπής Κοσμητόρων ΑΠΘ

Το Πρυτανικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με την Επιτροπή Κοσμητόρων στις 28-9-2012 διαπίστωσε την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΑΠΘ χωρίς υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης, καθώς και τα πρακτικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και οδηγούν σε αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας μονάδων του. Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση και αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων να συνεχίσουν να απασχολούνται στις Υπηρεσίες Φύλαξης, Καθαριότητας και Συντήρησης του ΑΠΘ, αποφάσισε να προτείνει τα εξής:
1. Προς το Υπουργείο Παιδείας: την καταβολή του ποσού των 5.200.000,00 ευρώ, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο, άμεσα, προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται οι υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης του Ιδρύματος μέχρι το τέλος του 2012.
2. Προς τους εργαζομένους σε εργολαβίες εκτέλεσης έργων στο ΑΠΘ: να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης και να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Σε κάθε περίπτωση, να ορίζεται το προβλεπόμενο από το νόμο προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα έκτακτα προβλήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας που δημιουργούνται στις Σχολές και στα Τμήματα.
3. Προς τις εταιρείες εργολαβιών εκτέλεσης έργων στο ΑΠΘ: να εκπληρώσουν άμεσα τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους.
4. Προς τα θεσμικά όργανα και τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας: την Πέμπτη 4-10-2012 να μην διεξαχθούν εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες προκειμένου να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις Σχολών και Τμημάτων με σκοπό να συζητηθούν οι έκτακτες συνθήκες ανάγκης που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.
5. Προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας: τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας με τη συνδρομή των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα ανοιχτεί και θα ανακοινωθεί σύντομα.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Φοιτητική Λέσχη παραμένει ανοιχτή για τη σίτιση των εργαζομένων στις εργολαβίες εκτέλεσης έργων. Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της αναβληθείσας σήμερα συνεδρίασης της Συγκλήτου την Παρασκευή 5-10-2012 με 1ο θέμα συζήτησης ‘’Αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του Πανεπιστημίου’’.Το Πρυτανικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Κοσμητόρων απευθύνονται στο σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και στο κάθε μέλος της ξεχωριστά και ζητούν την ενεργό συμμετοχή τους για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης που πλήττει το Πανεπιστήμιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: