Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος της δράσης «Α.Π.Θ. την Κυριακή».

O πρώτος κύκλος της δράσης «ΑΠΘ την Κυριακή» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Συνολικά, τις πέντε Κυριακές που διήρκησε η δράση, τις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν πάνω από 12.000 πολίτες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι  έλαβαν μέρος σε 64 διαφορετικές δραστηριότητες. Πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του πανεπιστημίου, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις αποτέλεσαν μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ξεπέρασε  κάθε προσδοκία, όπως αποτυπώνεται και στα μηνύματα του:
* Εξαιρετική ιδέα και προσπάθεια. Εύχομαι να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός. Να περάσει στη συνείδηση των πολιτών ότι το Α.Π.Θ. είναι ένα ζωντανό και παλλόμενο τμήμα της πόλης και της κοινωνίας μας. Με δυο λέξεις: «Θέλω κι άλλο»! (Νίκος Κ.)
* Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και μου άρεσε πολύ. Παρακολούθησα το εργαστήριο πυρηνικής και το εργαστήριο νανοτεχνολογίας, στο οποίο είδα τις εξελίξεις της νανοτεχνολογίας στην σημερινή κοινωνία. Οι άνθρωποι που μας ξεναγούσαν ήταν πολύ εξυπηρετικοί και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας. Ελπίζω να ξαναδιοργανωθεί κάτι παρόμοιο.(Σταύρος Φ., 13 χρονών)
* Εξαιρετική πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. Ενθουσιώδεις ομιλητές με αμεσότητα. Ελπίζω στην ετήσια επανάληψη των επισκέψεων, ιδιαίτερα για τους μαθητές. Χρειάζεται περισσότερη διαφήμιση για να μετατραπεί σε ετήσιο γεγονός της πόλης.( Δέσποινα, 39 ετών)
 * Μου άρεσε πολύ και μπορεί μετά από 10 χρόνια να ασχοληθώ με τη χημεία και τη φυσική.(Χρήστος, 8 χρονών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: