Το ψάρι αυτό των 269 κιλών, που αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι (βόρεια Ιαπωνία), αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σούσι Ζανμάι. Στην τιμή των 56,49 εκατομμυρίων γιεν (565.000 ευρώ), πρόκειται για τον πιο ακριβό τόνο στην ιστορία της Ιαπωνίας, μετά το ρεκόρ των 32,49 εκατομμυρίων γεν, που είχαν διατεθεί πέρυσι για ένα τεράστιο ψάρι 342 κιλών, δήλωσε ένας υπεύθυνος της ψαραγοράς. «Ήθελα να πάρω τον καλύτερο τόνο για να τον φάνε οι γιαπωνέζοι πελάτες και όχι ξένοι», δήλωσε ο νικητής της δημοπρασίας Κιγιόσι Κιμούρα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63599029
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου