Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Με κλήρωση τα θέματα στις εξετάσεις της Α΄Λυκείου -Ολες οι αλλαγές

Συνεχίζονται οι αλλαγές και τα πειράματα στα σχολεία, αφού με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αλλάζουν όλα στις εξετάσεις της Α΄Λυκείου, με τους βαθμούς να προσμετρούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, μια εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις θα δημοσιοποιηθούν σε όλα τα μαθήματα τα θέματα των εξετάσεων, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην τράπεζα θεμάτων. Τα ερωτήματα που θα υπάρχουν στην τράπεζα θεμάτων ανά μάθημα, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη Διαφάνεια. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, πριν από τις εξετάσεις, ο διευθυντής του κάθε γενικού λυκείου θα στείλει στο υπουργείο το πρόγραμμα των εξετάσεων. Μάλιστα, τα μισά θέματα θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και τα άλλα μισά με επιλογή του καθηγητή.
http://www.iefimerida.gr/node/152910#ixzz30MP52n5s

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ Μπλόκο στους κλέφτες κινητών -Αχρηστο το τηλέφωνο μετά την κλοπή, δεν θα συνδέεται σε κανένα δίκτυο

Τέλος στις κλοπές κινητών σχεδιάζει να βάλει η η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφού με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θέτει σε άμεση εφαρμογή το κλείδωμα της συσκευής σε περίπτωση κλοπής, με αποτέλεσμα να βάζει φρένο στους επίδοξους κλέφτες. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί και έτσι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να συνδεθεί με κανένα ελληνικό δίκτυο και πολλά από τα δίκτυα του εξωτερικού.
Η φραγή θα γίνεται εύκολα και απλά με μια γραπτή αίτηση του κατόχου της συσκευής, ο οποίος θα αναφέρει τον μοναδικό αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που τη συνοδεύει.
 http://www.iefimerida.gr/node/152899#ixzz30MONz17h

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τέλος η αναγνώριση -Ισοδύναμα τα πτυχία των κολεγίων με των πανεπιστημίων

Χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη αναγνώριση του πτυχίου τους από τον ΔΑΟΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), θα μπορούν σύντομα να ασκούν το επάγγελμά τους οι απόφοιτοι ελληνικών κολεγίων, που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια. Μάλιστα, η αλλαγή ξεκίνησε ήδη από τους δικηγόρους, αφού σύμφωνα με τροποποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, η νομοθεσία θα εναρμονίζεται πλέον με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και οι απόφοιτοι των νομικών σχολών θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους με τη διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους των ελληνικών πανεπιστημίων, χωρίς να χρειάζεται η αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ.
http://www.iefimerida.gr/node/152631#ixzz30AUAAtz1

Τι επιλέγουν να φωτογραφίσουν οι τουρίστες;

Ποιο είναι το πιο φωτογραφημένο σημείο της Ελλάδας; Αν δεν θέλετε να κλαίτε τα λεφτά σας, μη στοιχηματίσετε στην Ακρόπολη Τα περισσότερα κλικ φωτογραφικής μηχανής έχουν ακουστεί στον λόφο του Λυκαβηττού, το ψηλότερο σημείο της Αθήνας που αποτελεί αγαπημένο προορισμό τουριστών και ερωτευμένων. Ο Παρθενώνας, ένα από τα πιο σημαντικά παγκόσμια μνημεία όλων των εποχών, έρχεται έκτος και καταϊδρωμένος σε αριθμό φωτογραφιών στην πρωτεύουσα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία του Sightsmap, ενός διαδραστικού χάρτη που παρουσιάζει τις περισσότερο φωτογραφημένες περιοχές του πλανήτη.
Στη Θεσσαλονίκη τα φωτογραφικά σκήπτρα κατέχει η πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τρίτη σε κλικ έρχεται η Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα) και ακολουθούν η Πλατεία Αριστοτέλους και τα κάστρα στην Ανω Πόλη.
http://www.newsnowgr.com/article/660375/ti-epilegoun-na-fotografisoun-oi-touristes.html

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Γιατί με την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ; ΤΖΙΝΑΣ Α. ΘΕΟΔΩΡΟΣ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (Επανομή)

ΤΖΙΝΑΣ Α. ΘΕΟΔΩΡΟΣ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (Επανομή)
Γιατί με την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ;
Διότι:
· Ο ανοικτός τρόπος συγκρότησης της παράταξης και επιλογής του επικεφαλής διασφαλίζουν την δημοκρατική λειτουργία της και τη συμμετοχή των πολιτών.
· Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος και τα μέλη του συνδυασμού δεν κουβαλάνε «αμαρτίες» του παρελθόντος, δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και δεν έχουν πολιτικές ή οικονομικές εξαρτήσεις. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι ο φορέας του νέου.
·    Είναι η μόνη παράταξη που έχει ξεκάθαρη πολιτική θέση για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μιλάει την γλώσσα της αλήθειας για την σημερινή κατάσταση της Χώρας και του Δήμου μας.
· Δεν κλίνει τα μάτια στην οικονομική κρίση που ζούμε. Δεν διατυπώνει «μαγικές» λύσεις και «μαυρογιαλούρικες» υποσχέσεις. Έχει σαφή πρόταση και ρεαλιστικό πρόγραμμα για:
v  Την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Να απλωθεί ένα δίκτυ ασφαλείας για όσους πλήττονται από την κρίση.
v  Να μπει ένα φρένο στο σημερινό κατήφορο και να μπουν οι βάσεις για μια υγιή ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων του Δήμου μας.
v  Να προστατευτούν οι δημόσιοι χώροι και η δημοτική περιουσία.
v  Να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.
Γι αυτό λοιπόν, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ αλληλεγγύης και ανατροπής.
Καθαρές κουβέντες - καθαρά χέρια – καθαρές λύσεις.
Τζίνας Θεόδωρος, Βιολόγος MSc 

τηλ. 697222829, email: thtzinas@otenet.gr
http://www.etheroploos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6335.html

Αυτά είναι τα 15 γλυκά που μπορείτε να «τσακίζετε» χωρίς να παίρνετε κιλά

Πολλές είναι οι δίαιτες, που όχι μόνο επιτρέπουν αυτήν την κατά τα άλλα «αμαρτωλή» απόλαυση, αλλά αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις αρκετά είναι εκείνα τα γλυκά, που βοηθούν στην αποτελεσματικότητά της. Δείτε τη λίστα με τα γλυκά, που βοηθούν στη δίαιτα, πάντα όμως, σε μικρές ποσότητες:
Γλυκά του κουταλιού-Λουκούμια-Σορμπέ Φρούτων-Γρανίτες-Παστέλι-Κέικ χωρίς γλουτένη
Ρυζόγαλο-Πανακότα light-Μαύρη Σοκολάτα-Muffin με λεμόνι-Μακαρόν-Χαλβάς-Ζελέ φρούτων-Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με 1 κ.σ. μέλι-Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με κομματάκια από 1 φρούτο.
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136469:auta-einai-ta-15-gluka-pou-mporeite-na-tsakizete-xoris-na-pairnete-kila&catid=106:health-ygeia&Itemid=159

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σε ηλικία 45 ετών... Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο Τίτο Βιλανόβα

Θρήνος στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Τίτο Βιλανόβα έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση αλλά δεν τα κατάφερε. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Καταλανός τεχνικός έδινε «μάχη» για να καταπολεμήσει την επάρατη νόσο και παρά το γεγονός πως πριν κάποιους μήνες υπήρχαν ενθαρρυντικά μηνύματα για την κατάστασή του, τελικά ήρθε το μοιραίο.
http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1231313894

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ποιες μέρες θα κλείσουν τα σχολεία για τις εκλογές

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Μαΐου, καθώς και την Παρασκευή 23 και τη Δευτέρα 26 Μαΐου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Μαΐου, όπως και την Παρασκευή 23 και τη Δευτέρα 26 Μαΐου, για να χρησιμοποιηθούν κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου και τις επαναληπτικές της 25ης Μαΐου, αλλά και τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
https://www.efsyn.gr/?p=192035

Πέφτουν με γεμάτες τσέπες στην τσιμπίδα της Εφορίας. Κοινωνικό μέρισμα: Εκατοντάδες... εύποροι στην ουρά για το 500άρικο!

Αν οι ελεγκτές της Φορολογικής Διοίκησης και του ΣΔΟΕ διαπιστώσουν ότι ένας φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ και την ίδια ώρα έχει ακίνητη περιουσία 2 εκατομμυρίων ευρώ μάλλον δεν θα εκπλαγούν. Ακόμη μια καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής, όπως αυτές που αποκαλύπτουν διαρκώς οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και των ΔΟΥ, το πιθανότερο. Οταν όμως ο υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων έρχεται αντιμέτωπος με αίτηση φορολογουμένου ο οποίος έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και ζητά να λάβει το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ είναι σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά.
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5111933/me-gemates-tis-tsepes-sthn-oyra-gia-to-500ariko/

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Καινοτομία στην κουζίνα. Εύκολη συνταγή για σπιτικό γραφένιο

Το πολλά υποσχόμενο νέο υλικό γραφένιο, που έχει χαρακτηριστεί «υλικό του μέλλοντος» και «υλικό-θαύμα», επειδή είναι ταυτόχρονα τρομερά λεπτό, πολύ ισχυρό και καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, μπορεί τελικά να παραχθεί απίστευτα εύκολα, ακόμη και στην κουζίνα του σπιτιού σας. Αυτό πέτυχε για πρώτη φορά μια ομάδα ιρλανδών και άγγλων ερευνητών, που χρησιμοποίησαν ένα μίξερ για να παράγουν μικροσκοπικά φύλλα γραφένιου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη βιομηχανική παραγωγή άφθονου και φθηνού γραφένιου καλής ποιότητας.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231312830

Αντίδραση για το άνοιγμα σχολείων. Κουδούνι την Τετάρτη σε 500 σχολεία, στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ

Μαθήματα ξεκινούν σε εκατοντάδες Γυμνάσια και Λύκεια την Τετάρτη, αντί της προσεχούς Δευτέρας, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις που έγιναν σε σχολεία τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. Αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κοπούν τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα, η ΟΛΜΕ προχωρά σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:00) την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Συνολικά, τα σχολεία που θα ανοίξουν τις ημέρες αυτές είναι περίπου 500, εκ των οποίων τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231312842

Ξεπερνούν τις 140.000 οι αιτήσεις. Μόλις ένας στους επτά πληροί τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Ξεπερνούν τις 140.000 οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έως τη Δευτέρα του Πάσχα στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr) για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος. Από την πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι περίπου 40.000 έχουν υποβληθεί από μη δικαιούχους και ως εκ τούτου απορρίφθηκαν, ενώ περίπου 22.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από νοικοκυριά τα οποία δικαιούνται το επίδομα και θα λάβουν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ. Το κοινωνικό μέρισμα αρχίζει από 500 ευρώ (με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση) και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως 10 Μαΐου, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 30 Απριλίου.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231312732

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεπέρασαν τις 120.000 οι αιτήσεις! Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ακόμη και το Μεγάλο Σάββατο, λίγες μόλις ώρες πριν την Ανάσταση, η διαδικτυακή πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δεχόταν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα! Μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τη Μεγάλη Πέμπτη ξεπερνούν τις 120.000, εκ των οποίων έχουν εγκριθεί οι 20.000, ενώ έχουν απορριφθεί οι 35.000. Παράλληλα, χιλιάδες βρίσκονται υπό εκκαθάριση. Υπενθυμίζεται ότι για όσες αιτήσεις υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου, η εφάπαξ ενίσχυση θα καταβληθεί έως τις 10 Μαΐου.
http://www.inewsgr.com/0/koinoniko-merisma-xeperasan-tis-120000-oi-aitiseis-ti-prepei-na-gnorizete.htm

Ετοιμα να καλπάσουν τα ελληνικά Pony

H NAMCO είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Focus την παραγωγή των ελληνικών αυτοκινήτων Pony έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρξει και δεύτερη μονάδα παραγωγής στην Αίγυπτο. Μα τον Δία! Ενας παππούς του αυτοκινήτου κατασκευάζει το ελληνικό φτηνό τζιπ. Με αυτόν τον τίτλο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Focus ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για τον 80χρονο ιδιοκτήτη της εταιρείας ΝΑΜCO, Πέτρο Κοντογούρη, ο οποίος σχεδιάζει να επαναφέρει στη ζωή το μικρό Pony της δεκαετίας του 80. Ο Κοντογούρης λέγεται ότι είχε πεισμώσει αφάνταστα όταν άκουσε τον πρώην πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ, να δηλώνει με έπαρση ότι «δεν μπορεί να φτιάχνει αυτοκίνητα κάθε χώρα» και βάλθηκε να του αποδείξει το αντίθετο. Το 2014 θα αποτελέσει ορόσημο για τον Κοντογούρη, καθώς μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή των Pony στις εγκαταστάσεις της NAMCO στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=135678:etoima-na-kalpasoun-ta-ellhnika-pony&catid=74:sites&Itemid=54

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο πιο περιζήτητος υποψήφιος- Είπε «όχι» σε όλα τα κόμματα που τον ήθελαν στο ψηφοδέλτιο

Εγινε με τον πρότυπο συνεταιρισμό που δημιούργησε τον «ΘΕΣγάλα», ο πλέον περιζήτητος Ελληνας σχεδόν σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
Δέχτηκε πλειάδα προτάσεων για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, βουλευτής, περιφερειάρχης, δημοτικός σύμβουλος. Και αυτός, επιτυχημένος επιχειρηματίας, γύρισε την πλάτη όπως φάνηκε, και στα κόμματα και στο πολιτικό σύστημα.
Ο Θανάσης Βακάλης, γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα», απόφοιτος ιατρικής, 41 ετών, από τον Πλατύκαμπο Λάρισας, σήμερα πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας, ο οποίος τροφοδοτεί με γάλα όλους τους κολοσσούς και έχει τζίρο 30 εκατ. ευρώ, απέρριψε μια προς μια όλες τις προτάσεις για θέσεις και οφίτσια που απλόχερα του προσέφεραν τα κόμματα.
 http://www.iefimerida.gr/node/151717#ixzz2zS4jvdUv

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Γκάφα του υπουργείου Εσωτερικών έφερε περισσότερους από 75.000 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

Σε τροχιά εκλογών μπαίνει μετά το Πάσχα ολόκληρη η χώρα με τους υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για να πείσουν τους Ελληνες ψηφοφόρους να τους προτιμήσουν. Ωστόσο, η... επιλογή των δημοτικών συμβούλων, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς αυτοί αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο. Ο πραγματικός αριθμός των υποψηφίων για τα δημοτικά συμβούλια αναμένεται να ξεπεράσει τις 75.000 χάρη σε μια «έξυπνη» τροπολογία που πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών και αντί να μειώνει τα συμβούλια των καλλικρατικών δήμων, παροτρύνει τους συνδυασμούς να κατεβάσουν ψηφοδέλτια με τους διπλάσιους υποψήφιους από τις συνολικές έδρες κάθε δήμου. Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι επείγουσες αυτές ρυθμίσεις, που πέρασαν την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να δημιουργήσουν παρενέργειες, καθώς, αρκετοί συνδυασμοί ήδη δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για να μπορέσουν να αντιπαρατεθούν στους πιο «ισχυρούς» αντιπάλους τους. Για παράδειγμα στο Δήμο Αθηναίων όπου εκλέγονται 49 δημοτικοί σύμβουλοι (29 από τον νικητή και 20 από την αντιπολίτευση), ο κάθε συνδυασμός μπορεί να κατεβάσει ακόμη και 98 ονόματα στο ψηφοδέλτιο. Ακόμη πιο διαφωτιστικό είναι το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα για τον δήμο Στυλίδας που αιρθμεί 13.000 κατοίκους. Αν ένας πρωτοδοκιμαζόμενος υποψήφιος δήμαρχος (όπως π.χ. ο κ. Πανουργιάς που αποφάσισε να αντιπαρατεθεί στον Απόστολο Γκλέτσο) επιθυμεί να διαμορφώσει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, πρέπει να αναζητήσει 110 υποψηφίους. Και δεν επιτρέπεται να βρει όποιους κι όποιους. Το 1/3 απ' όσους, τέλος πάντων, πείσει να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο θα πρέπει απαραιτήτως να είναι γυναίκες για να μην ακυρωθεί το ψηφοδέλτιό του. Συγκεκριμένα, αφού βρει 26 άτομα στη Στυλίδα, 16 στον Αχινό και 12 στην Πελασγία (πρώην δήμοι που συγχωνεύθηκαν), μετά πρέπει να περιοδεύσει στα χωριά Αυλάκι, Αγ. Μαρίνα, Λογγίτσι, Νεράιδα, Ανυδρο, Παλιοκερασιά, Σπαρτιά, Καραβόμυλο, Ράχες, Αχλάδι, Βαθύκοιλο και Γλύφα για να ανακαλύψει και εκεί από 2 ώς 4 υποψηφίους του (για τα κοινοτικά συμβούλια). Και σε όσα χωριά είναι άνω των 300 κατοίκων πρέπει να βρει και μερικές γυναίκες!
http://www.koutipandoras.gr/article/112098/gkafa-toy-ypoyrgeioy-esoterikon-efere-perissoteroys-apo-75000-ypopsifioys-dimotikoys

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Τι απαντά ο συγγραφέας. Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Να αφοριστεί το «ανθρωπάκι», Νίκος Δήμου

Τον αφορισμό του Νίκου Δήμου ζητά ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, αποκαλώντας τον «αθεόφοβο» και «ανθρωπάκι»,  με αφορμή τα όσα δήλωσε ο συγγραφέας για το Άγιο Φως. Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα romfea.gr ο Αμβρόσιος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας! Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου! »Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δε ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν!
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231312444

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις της Transavia από το «Μακεδονία»: Θεσσαλονίκη-Αμστερνταμ με 75 ευρώ

Απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προς το Αμστερνταμ κι αντίστροφα ξεκίνησε την Μεγάλη Πέμπτη, η αεροπορική εταιρία Τransavia, με τη Θεσσαλονίκη να γίνεται ο 16ος ελληνικός προορισμός, μεταξύ των 160, περίπου, που καλύπτει ο αερομεταφορέας, κυρίως στην Ευρώπη. Οι τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως θα γίνονται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ αναμένεται να αυξηθούν σε πέντε από το Σεπτέμβριο, που θα υπάρχουν περισσότερα αεροσκάφη διαθέσιμα. Ο ναύλος, που (στην απλή μετάβαση) ξεκινάει από 70 ευρώ, συν τα τέλη κράτησης (5 ευρώ) εκτιμάται ότι θα είναι δελεαστικός όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για την ελληνική κοινότητα του Αμστερνταμ και τους Ελληνες σπουδαστές στην Ολλανδία.
 http://www.iefimerida.gr/node/151546#ixzz2zAP2aWKW

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 2015 Μητσοτάκης: Πριμ παραγωγικότητας με μειώσεις σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους

«Στοχευμένες μειώσεις» αποδοχών στο Δημόσιο προκειμένου οι καλύτερα αξιολογημένοι «να μπορέσουν να πάρουν περισσότερα», προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα επαναξιολογήσουμε το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων, με τη ρητή δέσμευση να μην υπάρχει οριζόντια μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης για το Δημόσιο. Εάν θέλουμε να δώσουμε πριμ παραγωγικότητας σε κάποιους που θα έχουν κριθεί ότι είναι οι καλύτεροι, θα πρέπει αυτοί οι πόροι να εξοικονομηθούν από κάπου αλλού ... θα καταθέσουμε μαζί με το ΥΠΟΙΚ συγκεκριμένες προτάσεις εντός των επόμενων μηνών για εφαρμογή από το 2015.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63993150

Τι κοιτάνε πρώτα οι γυναίκες στους άνδρες;

Έρωτας και έλξη με τη πρώτη ματιά γίνεται; Φυσικά απαντούν οι επιστήμονες οι οποίοι ανακάλυψαν τα σημεία που μαγνητίζουν τις γυναίκες. Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον βιολόγο Μπράιαν Μάουτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS),  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι την προσοχή των γυναικών τραβούν περισσότερο το ύψος και οι φαρδιές πλάτες ενός άνδρα παρά το μέγεθος των προσόντων τους.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=283520&catid=5

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«Ω, γλυκύ μου έαρ» με Γλυκερία και Σαλέα σε ...jazz μπαρ [βίντεο]

Ω γλυκύ μου έαρ... Αυτό το σπαρακτικό μοιρολόϊ της Παναγίας που αποτελεί το πιο συγκλονιστικό θέμα όλων των Ύμνων της Εβδομάδας των Παθών, θα ακούσουμε να ερμηνεύει η Γλυκερία τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη στο Half Note, σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια. Την αυθεντική ερμηνεύτρια θα συνοδεύσει ο κορυφαίος μας σολίστας του κλαρίνου Βασίλης Σαλέας και πολυμελής ορχήστρα με εξαίρετους μουσικούς:
 http://www.iefimerida.gr/node/151089#ixzz2ysqHlJnM

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

«Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση»: Τίτλους τέλους σε μια ιστορία 40 χρόνων έβαλε ο ειδικός γερανός που κατέβασε σήμερα το λογότυπο της ΕΡΤ από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

«Αποκαθηλώνεται» η πινακίδα «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» που βρίσκεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά από δεκαετίες σηματοδοτώντας και επίσημα τους τίτλους τέλους της ΕΡΤ. Ειδικός γερανός μπήκε σήμερα στον προαύλιο χώρο και κατέβασε τα λογότυπα της ΕΡΤ ώστε στη θέση τους θα τοποθετηθούν ταμπέλες με το νέο όνομα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 7.00 το πρώι και θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι να τοποθετηθούν οι νέες, με το όνομα της ΝΕΡΙΤ.
http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/katebazoun-to-logotupo-tis-ert

Ελαττωματική μπαταρία Κίνδυνος ανάφλεξης σε προϊόν της Sony

Ανακοίνωση που καλεί τους κατόχους του Sony Vaio Fit 11A να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πάρει φωτιά η μπαταρία του εξέδωσε η ιαπωνική εταιρεία. Σύμφωνα με τη Sony το Vaio Fit 11A διατέθηκε σε 52 χώρες και έχει πουλήσει 25,905 κομμάτια ως τώρα. Μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί 3 περιστατικά στα οποία πήρε φωτιά το battery pack που είναι κατασκευής της Panasonic.
http://www.matrix24.gr/2014/04/%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%86%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CF%82-

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κερκόπορτα Heartbleed «Αλλάξτε όλα τα password» λόγω κενού ασφάλειας στο Διαδίκτυο

Κενό ασφάλειας σε λογισμικό που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο αφήνει εκτεθειμένους τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών, και αρκετές εταιρείες συνιστούν την αλλαγή όλων των password. Έπειτα από αναφορές για την υποκλοπή «εκατοντάδων κωδικών πρόσβασης» από τη Yahoo, η υπηρεσία Tumblr της εταιρείας συνιστά στα μέλη της να «αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης παντού και ειδικά σε υπηρεσίες υψηλής ασφάλειας όπως το email, οι υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων και το e-banking».
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231310079

Peugeot 308 : Ρεκόρ οικονομίας

Χαράς ευαγγέλια για την Peugeot καθώς το ολοκαίνουργιο Peugeot 308 μετά τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς στην Ευρώπη κατάφερε να κάνει και ρεκόρ κατανάλωσης, καλύπτοντας 1.810km με ένα ρεζερβουάρ. Το Peugeot 308 τα έχει πάρει όλα πριν καλά καλά ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα. Έτσι, μετά την κατάκτηση του τίτλου του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς πέτυχε ακόμη ένα σημαντικό στόχο, αυτόν την χαμηλής κατανάλωσης και μάλιστα με τρόπο επιβλητικό. Συγκεκριμένα έθεσε νέο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου στα 2,85λίτρα/100χλμ., καλύπτοντας 1.810km με ένα ρεζερβουάρ. Η παραπάνω επίδοση επιτεύχθηκε στην πίστα Almeria της Ισπανίας υπό τον έλεγχο του γαλλικού οργανισμού UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle) όπου το αυτοκίνητο  βρισκόταν σε κίνηση για 32 ώρες καταναλώνοντας 51,4 λίτρα, οδηγούμενο από μια σειρά οδηγών. Το ρεκόρ που έθεσε το 308 ήταν για την χαμηλότερη κατανάλωση και την κάλυψη της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης με ένα ρεζερβουάρ.
http://www.peritroxon.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8206:peugeot-308-rekor-oikonomias&catid=19&Itemid=102

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η εισαγγελία διαφθοράς Θεσσαλονίκης ανοίγει το φάκελο των αμοιβών των καθηγητών του ΑΠΘ

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας διαφθοράς Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι καθηγητές του ΑΠΘ που παράλληλα με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου, ασκούν ιδιωτικά το επάγγελμά τους, δεν καταθέτουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το 10% επί των ακαθάριστων εσόδων τους στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος», ο Λογαριασμός αυτός είναι το θεσμοθετημένο όργανο του ΑΠΘ για τη διαχείριση της έρευνας και των συναφών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. Ο εισαγγελέας ζήτησε η προκαταρκτική εξέταση να γίνει από το ΣΔΟΕ και, σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία, να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.
http://www.iefimerida.gr/node/150262#ixzz2yHuZvnyd

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ Μισθολογικό μπόνους για 550.000 δημοσίους υπαλλήλους μετά την αξιολόγηση τους -Ποιοι το δικαιούνται

Με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων τους πρώτους δύο μήνες του 2015, θα έρθει και το μισθολογικό μπόνους για όσους είναι καλοί και ευσυνείδητοι στη δουλειά τους. Συγκεκριμένα: σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το 2015 θα μπει το μπόνους στο 85% των υπαλλήλων του Δημοσίου. Μάλιστα όπως γράφει το capital.gr, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπου «οι απολαβές κάθε υπαλλήλου πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοση του και τη θέση ευθύνης που έχει».
http://www.iefimerida.gr/node/150239#ixzz2yHbYvc3b

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Θέλετε καλύτερο Wi-Fi; Κάντε αυτά τα 10 βήματα και θα έχετε...

Το οικιακό Wi-Fi έχει εξελιχθεί ώστε να είναι σχεόν το ίδιο σημαντικό με την παροχή νερού ή ηλεκτρικού. Εάν το δικό σας ασύρματο δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα στη λήψη ή δέχεται παρεμβολές και αναζητάτε λύσεις για σήμα καμπάνα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, συνεχίστε να διαβάζετε. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα του πολυμήχανου lifehacker, θα δείτε πως θα βελτιώσετε τη λήψη και θα ενισχύσετε το σήμα του οικιακού σας Wi-Fi. 10. Χρησιμοποιήστε τα πιο πρόσφατα μηχανήματα ασύρματης σύνδεσης Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για ταχύ και αξιόπιστο Wi-Fi στο σπίτι είναι η χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας που εκμεταλλέυονται στο έπακρο τη σύνδεση που (ακριβο)πληρώνετε. Χρησιμοποιήστε Router, που θα παρέχει τύπο ασύρματης σύνδεσης N. (Οι πωλητές γνωρίζουν).
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/04/wi-fi-10.html

14.000 ευρώ κοστίζει το «εισιτήριο» για ΑΕΙ-ΤΕΙ - Ενα δισ. ευρώ ξοδεύουν οι γονείς για εισαγωγή σε ΑΕΙ

Χαμογελά συγκαταβατικά όταν τη ρωτώ εάν είχε σκεφθεί να μη στείλει τα παιδιά της σε φροντιστήριο για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. «Θα μπορούσα, καθώς ήταν πολύ καλοί μαθητές και με εκπαιδευτικές βάσεις. Ομως, δεν το έκανα. Δεν το τόλμησα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι τόσο ανταγωνιστικές, που το φροντιστήριο κρίνεται απαραίτητο. Εχει καθιερωθεί απόλυτα, με αποτέλεσμα να έχει υποκαταστήσει το σχολείο. Και δυστυχώς, όσο καλός και εάν είναι ένας μαθητής, ποιος γονιός θα ρισκάρει να μην τον στείλει στο φροντιστήριο όταν όλοι οι συμμαθητές του πηγαίνουν;» παρατηρεί, μιλώντας στην «Κ», η 48χρονη βιβλιοπώλης Σοφία Λινάρδου.
http://www.kathimerini.gr/761578/article/epikairothta/ellada/14000-eyrw-kostizei-to-eisithrio-gia-aei-tei

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Μαντέψτε ποιο είναι το πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας εν μέσω του σκανδάλου Μπαλτάκου

Την επικαιρότητα της εβδομάδας που μας πέρασε καθόρισε δίχως αμφιβολία το σκάνδαλο με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο ο οποίος είχε ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου στους νεοναζί. Όλες οι εκπομπές, όλα τα δελτία ειδήσεων εξακολουθούν να ασχολούνται με αυτό το θέμα, έστω κι αν υιοθετούν απόλυτα την κυβερνητική γραμμή περί πλήρους άγνοιας του πρωθυπουργού για τα όσα συνέβαιναν. Θα περίμενε κανείς ότι μια σκανδαλοθηρική και κίτρινη εφημερίδα όπως το Πρώτο Θέμα θα ήταν γεμάτη «αποκαλύψεις» για το συγκεκριμένο θέμα, ότι θα έσπευδε να δημοσιεύσει δεκάδες πικάντικες λεπτομέρειες της υπόθεσης. Όχι! Οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, ιδού με τι ασχολείται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της η φυλλάδα του Κομιστή Θέμου Αναστασιάδη:
Γιατί ο Γιώργος θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση???
http://www.parapolitiki.com/2014/04/mantepste-poio-einai-ot-protoselido.html

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που αξίζει να κάθεσαι πάντα παράθυρο στο αεροπλάνο!

Η πιο δημοφιλής θέση στο αεροπλάνο είναι συνήθως αυτή του παραθύρου, καθώς έχεις την δυνατότητα να νιώσεις για λίγο πως είναι να πετάς πάνω από τα σύννεφα και …να βλέπεις τον κόσμο γύρω σου, σαν να ήσουν ένας φτερωτός ταξιδιώτης Η Huffington Post παρουσιάζει τις κορυφαίες φωτογραφίες ταξιδιωτών, που δείχνουν το μεγαλείο της φύσης! Οι φωτογραφίες αυτές ανέβηκαν στο TwistedSifter.
http://www.newsnowgr.com/article/648050/aftoi-einai-oi-10-logoi-pou-axizei-na-kathesai-panta-parathyro-sto-aeroplano.html

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

''Βόμβα'' από ΠΑΣΟΚ: Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ανοιχτά πως ''το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση''.

Λίγο πριν συναντηθούν Σαμαράς και Βενιζέλος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να υψώσει τους τόνους. ''Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση. Αν κάποιοι στη ΝΔ συνεχίζουν να ανέχονται τέτοιους, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε πια μαζί''. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε παρέμβαση της δικαιοσύνης και έβαλε ξεκάθαρα κόκκινες γραμμές. ''Πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη, να πάρει το βίντεο και να διερευνήσει την έκταση των επαφών του Μπαλτάκου με την Χρυσή Αυγή.Τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η ελληνική κοινωνία, που δεν μπορεί να ανεχτεί να υπάρχει πρωθυπουργός που έχει τέτοιους συνεργάτες''.
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8349.html

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μεγάλης αξίας εύρημα. Στο φως χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Το μοναδικό σωζόμενο χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του στρατηλάτη, πιστεύει ότι ανακάλυψε μέσα από περιπετειώδεις διαδρομές ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι, καθηγητής των Πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϊ και διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS).
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231308589

Στον αέρα η εργολαβία για την καθαριότητα του ΑΠΘ

Διπλό χαστούκι δέχθηκε η πρυτανεία του ΑΠΘ από τη δικαιοσύνη αλλά και από καθηγητές του ιδρύματος για το θέμα της καθαριότητας της πανεπιστημιούπολης. Το πρώτο προέρχεται από το διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Μ”, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εργολάβου εταιρείας, η οποία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των όρων διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου καθαριότητας των χώρων του ιδρύματος για το 2014. Όπως είχε αποκαλύψει πριν από περίπου δέκα μέρες η “Θεσσαλονίκη”, στον διαγωνισμό προϋπολογισμού περίπου 3,4 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) προσήλθαν δύο εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη προσέφερε περί τα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ η προσφορά της δεύτερης ήταν κατά περίπου 40.000 ευρώ χαμηλότερη. Η διαφορά αυτή διαμορφώθηκε σχεδόν στο σύνολό της από το γεγονός ότι η οικονομική προσφορά της πρώτης εταιρείας προέβλεπε ύψος διοικητικού κόστους παροχής υπηρεσιών 13.000 ευρώ, ύψος αναλώσιμων 22.300 ευρώ και ύψος εργολαβικού κέρδους 6.000 ευρώ, σύνολο δηλαδή 41.300 ευρώ, όταν τα αντίστοιχα ποσά στην προσφορά της δεύτερης εταιρείας ήταν 0,12 ευρώ ύψος διοικητικού κόστους, 0,12 ευρώ για αναλώσιμα και 26,71 ευρώ ετήσιο εργολαβικό κέρδος, σύνολο δηλαδή 26,95 ευρώ! Με βάση τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά, το ΑΠΘ πριν από περίπου ενάμιση μήνα ανακήρυξε ανάδοχο τη δεύτερη εταιρεία. Ωστόσο, μετά την ανακήρυξη του αναδόχου η ανταγωνίστρια εταιρεία κατέθεσε ένσταση, την οποία απέρριψε η επιτροπή ενστάσεων και η σύγκλητος. Στη συνέχεια η εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της έκβασης του διαγωνισμού, τα οποία τελικώς έγιναν δεκτά από το διοικητικό εφετείο, που αναστέλλει την εκτέλεση της σχετικής απόφασης της συγκλήτου μπλοκάροντας ουσιαστικά την υπογραφή της σύμβασης για την καθαριότητα. Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος αντιπρύτανης Οικονομικών Γιάννης Παντής είχε δηλώσει στη “Θ” ότι “εμείς θα συμμορφωθούμε προς τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Εάν το δικαστήριο κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε σύμβαση με τη δεύτερη εταιρεία. Εάν απορριφθούν, θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία με την εταιρεία η οποία ανακηρύχθηκε ήδη ανάδοχος”. Βεβαίως η πρυτανεία θα αναμείνει την καθαρογραφή της απόφασης και μετά θα λάβει τις αποφάσεις της.
 http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=133802:ston-aera-h-ergolabia-gia-thn-kathariothta-tou-apth&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2xo4vJBnJ 

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Για την τήρηση κοινής ησυχίας. Οι Γερμανοί θα δουν Μουντιάλ σε δημόσιους χώρους, αλλά χωρίς... θόρυβο

Οι ποδοσφαιρόφιλοι στη Γερμανία θα μπορέσουν να απολαύσουν τις βραδυνές τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή ειδικούς νόμους για την προστασία από τον θόρυβο στη διάρκεια της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 12 Ιουνίου-13 Ιουλίου. Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε την Τρίτη δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», ότι οι προβολές σε μεγάλες οθόνες σε όλη τη χώρα θα επιτραπούν μετά τις 10 το βράδυ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και μετά τα μεσάνυχτα.
http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1231308013

Εκεί που θα περάσει 3,5 χρόνια. Ξενάγηση στο... κελί του πρώην προέδρου της Μπάγερν, Ούλι Χένες

Σε ένα κελί 8 τετραγωνικών μέτρων στις αυστηρές φυλακές Λάντσμπεργκ όπου δεν προβλέπεται ιδιαίτερη μεταχείριση (ούτε καν τηλεόραση) θα φιλοξενηθεί για τα επόμενα 3,5 χρόνια ο ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ουίλι Χένες. Θα του επιτραπεί να φοράει τη βέρα του, να έχει μαζί του μόνο μερικές φωτογραφίες και ένα ρολόι. Εφόσον επιλέξει να εργάζεται, θα αμείβεται με 11,94 ευρώ ημερησίως, ενώ απαγορεύεται η κατοχή κινητού τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή. Συνολικά 160 Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εσωτερικό της φυλακής του Λάντσμπεργκ, όπου είχε φιλοξενηθεί και ο Χίτλερ και τώρα έχει 420 τροφίμους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών και δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. Ο Χένες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης λόγω φοροδιαφυγής στις 16 Μαρτίου και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να μπει στην φυλακή. Στο κελί που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες θα περάσει τις πρώτες δυο εβδομάδες για να συνηθίσει τον χώρο και μετά θα μεταφερθεί σε ένα μικρότερο. Το δωμάτιο του Χένες θα έχει ένα κρεβάτι, μια καρέκλα, μια ντουλάπα και μια τουαλέτα.
http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1231308040